Dutch Design Week: de favorieten van Irene

Gepubliceerd op okt 28, 2014 door Irene van den Brink

 

Na een dag Dutch Design Week krijg je een aardig beeld van de huidige trends op ontwerpgebied. We zagen veel natuurlijke pigmenten en ambachtelijke verftechnieken voorbij komen met een opvallend kleurpalet van natuurlijke roodtinten. Ik was zelf erg enthousiast over de mooie kleurverlopen en het ton-sur-ton van roze tot wijnrood.  


Afbeeldingen Paper Vase Cover Pepe Heykoop, producten Vij5, vloerkleed rENS & Desso


 

Een trend waar we echt niet meer omheen kunnen; de comeback van de kamerplant. De noodzaak van een groene omgeving om ons heen werd in veel presentaties benadrukt. Ook is er steeds meer aandacht voor duurzaam produceren. Een product waar ik erg blij van werd is Waterworks van House of Thol. Een hydratatie systeem dat ervoor zorgt dat het onderhouden van je kamerplanten heel gemakkelijk wordt. De deels geglazuurde terracotta kegel, het bolvormig glazen reservoir en de kurk zien er ook nog eens heel mooi uit. 'Keep your plants happy!' 

Afbeeldingen Air Planting door Carolijn Slottje, kamerplanten in de studio bij Vij5, Waterworks van House of Thol

 

 

En tijdens zo'n dag uit met elkaar wordt er altijd veel koffie gedronken. Als theedrinker voel ik me soms een beetje 'gewoontjes'. Gelukkig maakte Maurice Arntz mijn dag helemaal compleet. Hij ontwierp een schitterende theemachine! En ja, ook Suzanne en Angela waren razend enthousiast over dit ingenieuze apparaat, dat o.a. bestaat uit een ordinaire fietspomp, een glazen fles, een thee-ei en een trechter.

 

Afbeeldingen Suzanne Paap en GrondVormen

Zoeken:

Categorieën: