Kvadrat lanceert nieuwe gebreide meubelstof

Gepubliceerd op sep 17, 2014 door Angela van Staalduinen

 

Tijdens de London Design Festival (13-21 september) lanceert het Deense merk Kvadrat een nieuwe collectie gebreide stoffen. De Zwitsers-Argentijnse productdesigner Alfredo Häberli tekende voor het ontwerp. Er zijn drie verschillende levendige en toch verfijnde meubelstoffen: Nebula, Nadir en Galaxy. Voor elke stof worden verschillende breitechnieken gebruikt, waardoor ze alle drie een geheel eigen uitstraling hebben.


Nebula (afbeelding roze stof) is gebaseerd op een Japans bloemenschilderij, omgezet in een gepixeleerd raster.

Het ontwerp van Nadir (afbeelding blauwe stof) is gebaseerd op onderling verbonden en overlappende ringen waardoor een onregelmatig en richtingloos patroon ontstaat.

Galaxy (afbeelding zwart/witte stof) heeft een fijn patroon van kleine stipjes in een contrasterende kleur, die doen denken aan het sterrenstelsel. Ook verkrijgbaar in neon!

 

 

Voor de lancering van deze stoffen op de London Design Festival heeft Alfredo Häberli een speciale installatie bedacht. De out-of-scale setting in de Kvadrat showroom heet DIS-PLAY en is in feite een oversized moodboard die het creatieve proces laat zien van de ontwerper.

Alfredo Häberli: ‘I am a big admirer of anonymous objects. Objects just
created for the reason of function, precise need or just joy or passion.
My studio is full of it, the drawers, the pin wall, and the shelves. In between
books and models. All these create and stimulate, together with art or
fashion pictures, my world of colours. ... It is a feeling, a mood.'

bron: www.kvadrat.dk/about/news

 

Zoeken:

Categorieën: