Angela's favorieten: Inside Design Amsterdam 2013

Gepubliceerd op okt 1, 2013 door Angela van Staalduinen

 

Ons bezoek aan Inside Design Amsterdam begon met een aantal dichte deuren... Gelukkig maakte de hartelijke ontvangst bij sanitair- en tegelshowroom Intercodam veel indruk. Buiten de reguliere collectie waren de mini exposities met bijzonder materiaal- en kleuronderzoek heel inspirerend. Een duidelijke trend zijn de vele structuren en reliëfs in het tegelwerk.


In de showroom van Kvadrat viel deze structuurtrend ook op in de bewerking van gordijnstoffen en karpetten. Absolute favoriet is voor mij het gehele werk van Floris Hovers, gezien bij Scram KeukenLab. Zijn industriële kleurgebruik, de zichtbaar eenvoudige constructies en sympathieke vormentaal spreken mij erg aan. Bovendien vertelt de ontwerper zelf graag over zijn werk; daar hou ik van! Opvallende nieuwkomer qua productdesign vind ik Maaike Fecken, die voor haar eindexamencollectie 'Buitengewoon' culinaire meubels ontwierp die de zintuigen prikkelen.

 

Foto linksboven: Witlofmeubel (Maaike Fecken / Buitengewoon). Foto linksonder: gordijnstoffen van Kinnasand (via Kvadrat). Foto midden: RDI tegels, fontein Bloggie ZG, accessoires Kiodo (Intercodam). Foto rechts: tafel en stoel uit de Plankmeubelserie, nieuwe serie voertuigen Blockcars, zelf samen te stellen uit een blokkendoos en elastieken (Floris Hovers).

Zoeken:

Categorieën: