Elle Festival 2014

Gepubliceerd op jul 4, 2014 door Suzanne Paap

 

 

Afgelopen weekend vond het Elle Festival plaats in Amsterdam. Een mix van mode, food, design en interieur. Het hart van het Elle Festival was een interactieve tentoonstelling in het Elle Paviljoen aan de Looiersgracht 60. Daarnaast waren er bijna 100 winkels, galerieën en cafés in hartje Amsterdam die dit jaar deelnamen aan het festival met leuke happenings en exposities.


Woonstudio 033 bezocht het Elle Paviljoen en maakte een inspirerende reportage. Het Elle Paviljoen is een tentoonstelling die werd gemaakt en gecureerd door de creatieven van ELLE; met nieuw talent en gevestigde namen in de mix. Op de foto links zijn gordijnen te zien met bloemrijke creaties getiteld 'Project Fieldwork' van Studio Sybrandy, waarbij Nienke Sybrandy bloemen onsterfelijk maakt door ze te kopiëren, te printen en te vergroten op stof. Op de voorgrond poefjes en plaids van Casalis en The Woolmark Company. In het midden fotocollages 'Miep by Wenda & Sophia' van Wenda Torenbosch en Sophia van den Hoek. Op de rechter foto een jurk van Iris van Herpen met op de voorgrond installatie Foam & Glass van Roos Gomperts.

 

 

Er was veel te zien op het gebied van verlichting. Bernotat & Co toonde een serie lampen gemaakt van textiel met een glow-in-the-dark effect: de installatie Mikro/Makrokosmos (foto links). We zien altijd graag de ontwerper aan het werk; zo ook de ontwerpers van Nieuwe Heren. Tijdens het Elle Festival richtten zij een mini-atelier in en maakten ter plekke lampen van leer, gebaseerd op een oude techniek waarbij nat leer over een mal gespannen wordt (foto midden). 'Stacked Light' is een serie lampen van Studio Sander Wassink gecomponeerd uit glasservies. Op de rechter foto is ook divers glaswerk van Iittala te zien.

 

 

Een mix & match van diverse materialen, stoffen, textiel en meubels werden gestapeld, opgehangen en uitgestald tijdens de tentoonstelling. Op de foto links zijn de stoelen 'Big Rush' van Hanna Maring te zien, waarbij het zitoppervlak, de rug en de armleuningen worden gevormd door een koord dat om een stalen frame is gewikkeld. Op de foto in het midden zien we een installatie van stylist Maaike Staal met stoel 'New Hybrids' (KrantHout en houtfineer gecombineerd in één product van Studio Mieke Meijer), denim van K.O.I., vleeshaken van Neef Louis en planten van mooiwatplantendoen.nl. Op de foto rechts stoffen RAF SIMONS voor Kvadrat, o.a. getoond op een Orange Slice stoel van Artifort.

 

Meer zien van het Elle Festival? Houdt ons blog in de gaten voor de Favorieten van Suzanne...

Zoeken:

Categorieën: