Woonstudio 033 spot: Conceptstore De Wij Vorm

Gepubliceerd op jul 21, 2014 door Suzanne Paap

 

Suzanne van Woonstudio 033 was onlangs op bezoek bij Nienke van de Pol. In haar winkel, conceptstore De Wij Vorm, maakte zij een mooie reportage.


Nienke maakt keukenproducten van o.a. glas en keramiek. Een combinatie van materialen die ontstaan is door haar stage bij glasontwerper Arnout Visser. “Ik vind functionaliteit in combinatie met esthetiek belangrijk. Ik maak graag functionele gebruiksvormen; ik wil geen museumstukken maken.” Maar inmiddels zijn haar voorraadpotten wel aangekocht door het Openlucht Museum in Arnhem. Dat vindt ze toch wel bijzonder. De potten zijn o.a. geïnspireerd op oude weckpotten; in de deksel zit een rubberen ring. Een functionele keuze vanwege de afsluitbaarheid, maar ook om het glas en keramiek niet te laten knarsen. Ambacht is ook een belangrijke factor voor het werk van Nienke.

 

Naast allerlei keukenproducten is ook serviesserie POL van Nienke’s hand. Het servies breidt zich steeds verder uit en is praktisch en functioneel; een vlakke bodem en helemaal geglazuurd. “Ik merk dat ik steeds meer een totaalsetting wil creëren met mijn producten. Niet alleen het servies, maar ook vazen en een lamp die er boven kan hangen. Op dit moment werk ik aan een proefmodel. Deze lamp is in twee kleuren gegoten en van binnen geglazuurd, zodat deze meer lichtopbrengst geeft.”

 

 

Inspiratie haalt Nienke uit alledaagse situaties. Ze komt voorwerpen tegen die niet goed functioneren en gaat dan op zoek naar een oplossing. Ook specifieke interesses bieden haar inspiratie.“Mijn eindexamenwerk Kitchen Lab is onder andere ontstaan door mijn interesse in natuurgeneeskunde, scheikunde en de parfumwereld. Ook hier combineer ik het functionele met het esthetische. Ik ben gaan experimenteren met de kruiden uit mijn kruidentuin en miste bepaalde tools om de kruiden te kunnen bereiden. Zo ontstond o.a. de au-bain-marie schaal.”

 

 

Nienke’s winkel De Wij Vorm is een conceptstore met eigen producten, gemixt met producten van andere ontwerpers, zoals M.OSS design, By Mölle en Lenneke Wispelwey. De verschillende producten op het gebied van keuken en interieur presenteert Nienke in kleine sfeer settings, waardoor de winkel haar eigen stijl uitademt. Er is zelfs ruimte voor producten van jong talent dat nog studeert op de academie.

De producten van Nienke van de Pol zijn niet alleen te vinden in haar eigen winkel, maar ook in andere conceptstores: The Fine Store in Den Haag en Graphic Playground in Arnhem.

 

Meer lezen over Nienke? Ze is deze maand ook te zien in 101 Woonideeën.

 

naam Studio Nienke van de Pol en Conceptstore De Wij Vorm adres Overstraat 47 in Amerongen telefoon +31 (0)6 30 41 93 28 website www.nienkevandepol.nl en www.dewijvorm.nl mail info@nienkevandepol.nl facebook studionienkevandepol en dewijvorm  instagram studionienkevandepol opleiding Product Design op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem favoriete websites en blogs style-files.com, grijs.blogspot.nl, studiocaspertolhuisen.nl, bloesem.blogs.com, rawcolor.nl, design-milk.com  favoriete boeken en magazines boek Delicate - New Food Culture (Gestalten), boek Eat Me - Appetite for design (Victionary), boek Fragiles - porcelain, glass & ceramics (Gestalten), Het grote wildplukboek (Edwin Florès), tijdschrift Apartamento

 

Zoeken:

Categorieën: