Woonstudio 033 spot: café restaurant HOOG VUUR

Gepubliceerd op jun 16, 2014 door Woonstudio 033

 

Sinds mei dit jaar nieuw in Amersfoort op een bijzondere locatie: café restaurant HOOG VUUR in De Nieuwe Stad (de oude, industriële Prodentfabriek; nu creatief bolwerk).
Bij HOOG VUUR worden eerlijke en lokale producten op ambachtelijke wijze bereid in hout gestookte ovens, die speciaal voor deze plek zijn ontwikkeld. De beleving van stoken en koken en de bezieling voor ambachtelijke bereiding staan centraal in de open keuken van het café restaurant. De originele schoorsteenpijp van de Prodentfabriek is behouden gebleven en is een icoon voor De Nieuwe Stad.


 

HOOG VUUR is een initiatief van De Nieuwe Stad – de innovatieve microstad in Amersfoort – en productlabel Weltevree. Deze samenwerking is ontstaan vanuit de behoefte aan een nieuwe ontmoetingsplek voor de gebruikers en bezoekers van De Nieuwe Stad. HOOG VUUR moet de woonkeuken van De Nieuwe Stad worden, waar je elkaar ontmoet en waar je geïnspireerd raakt.
Het interieurontwerp is van de hand van Floris Schoonderbeek, die al eerder voor Weltevree de Dutchtub ontwikkelde. In het restaurant staan lange tafels waar je bij elkaar kunt ‘aanschuiven’. Voorin het restaurant is een café-lounge gedeelte voor koffie, een borrel of een zakelijke bespreking. Het restaurant heeft een open keuken en alle gerechten worden bereid in de hout gestookte ovens, speciaal ontwikkeld door Vanhoffontwerpen, die we kennen van zijn andere mooie indoor en outdoor kachels voor Weltevree. De thee schenk installatie is van Klaas Kuiken.

 

 

Wat maakt HOOG VUUR nu zo speciaal? Natuurlijk het stoere en originele interieur. Maar wij gaan ook voor de stoere mannen die hout hakken, vuur stoken en (h)eerlijke gerechten bereiden. Een bijzondere plek en een onvergetelijke ervaring!

 

naam café restaurant HOOG VUUR adres Kleine Koppel 70 in Amersfoort telefoon +31 (0)33 2037000 website www.hoogvuur.nl mail info@hoogvuur.nl facebook hoogvuur trots op de drie enorme houtkachels van Vanhoffontwerpen die het middelpunt zijn van de open keuken en het restaurant toekomstdroom het concept op meerdere plekken (lees: steden) toepassen met iedere keer een lokale ondernemer die het café restaurant gaat runnen favoriete restaurants DARA (Amersfoort), Rijsel (Amsterdam) en Mercat (Amsterdam)

Zoeken:

Categorieën: