Nieuw festival: Designkwartier in Den Haag

Gepubliceerd op mei 19, 2014 door Suzanne Paap

 

Afgelopen weekend was in het Zeeheldenkwartier in Den Haag de allereerste editie van het Designfestival 'Designkwartier', een interieur- en foodfestival.


Naast leuke pop-upstores, temporary art en mini-exposities bij diverse ondernemers in het Zeeheldenkwartier opende ook Mary Hessing (hoofdredacteur EH&I) haar deuren met het tijdelijk designwarenhuis WOTH. Een prachtige oude melkfabriek in hartje centrum van Den Haag. Vintage, bloemen en design worden gecombineerd en uitgestald in mooie sfeersettings. Je kunt hier terecht voor tapijten van Hella Jongerius voor Danskina, design van o.a. Studio Job, Moooi, Piet Paris, Pols Potten, Anne-Claire Petit en Mimi Berlin. Een week lang te bewonderen en te koop! WOTH is nog te bezoeken t/m 24 mei 2014.

 

 

De favorieten van Suzanne gespot tijdens het Designkwartierfestival: Cor Unum Ceramics presenteerde in hun Mobile Gallery hun nieuwe keramiekcollectie en keramiekontwerpers van o.a. Kranen/Gille en Charlotte Landsheer (zie foto links). Wilmar & Annabel van De Ontwerpvloot ontwikkelden de identiteit voor Designkwartier. Tevens stelden zij hun studio beschikbaar voor werk van De Intuïtiefabriek. De 'Virtu Ornatu' op de foto midden is een moderne kaptafel, uit de Virtu serie van De Intuïtiefabriek. Al eerder presenteerde Wout Strietman de ES3 Espressomachine (foto rechts) tijdens de Milaan Design Week afgelopen voorjaar. En deze prachtige machine was ook te zien in de tuinkamer van designwinkel Edwin Pelser.

 

Houdt onze blog in de gaten, deze week volgt nog meer woon- en designinspiratie, gespot tijdens het Designkwartier Festival! Kijk ook eens op www.zeeheldenkwartier.com voor meer leuke winkels, creatieve ondernemers, design- en wooninspiratie.

 

 

Zoeken:

Categorieën: