Woonstudio 033 op bezoek bij Collected by Tas-ka winkel

Gepubliceerd op mrt 13, 2014 door Woonstudio 033

 

Afgelopen week was Suzanne in Den Haag en bracht een bezoek aan de winkel van buro Tas-ka op de Prins Frederikstraat. Collected by Tas-ka is een initiatief van Ontwerpburo Tas-ka dat is opgericht door Jantien Baas en Hester Worst. Zij ontmoetten elkaar op de academie in Den Haag waar ze beiden textiele vormgeving studeerden. Inmiddels bestaan zij alweer tien jaar als Ontwerpburo Tas-ka. Ze ontwerpen o.a. stoffen, waarvan ze mooie woonaccessoires en textiel als kussens, servetten, beddengoed en keukengoed maken.


 

Naast hun eigen collectie verzamelen Jantien en Hester mooie producten van ontwerpers over de hele wereld om te verkopen in hun webshop en winkel. Daarnaast verkopen zij vintage meubels, oude serviezen en mooie illustraties en boeken. Wat maakt de winkel bijzonder? Achterin de winkel bevind zich tevens de werkplaats waar ze hun eigen collectie stoffen ontwikkelen. Hun stijl is te omschrijven als Scandinavisch, veel prints & kleurrijk. Wat ooit begon met veel figuratieve prints verandert op dit moment in meer abstracte prints. Maar dat kan voor de toekomst zomaar weer anders zijn.

 

OVER TAS-KA

meest trots op Jantien: 'Trots op eigen collectie stoffen en wat we tot nu toe samen bereikt hebben.' Hester: 'Dat we kunnen doen wat we leuk vinden en de vrijheid als ontwerper dat je kunt maken wat je wilt.'  favoriete designer of product 'Moeilijk iemand te noemen, maar op dit moment zijn de kinderboeken met illustraties van de Tsjechische illustrator Kveta Pacovska favoriet. Maar ook worden we blij van het werk van Fiep Westerdorp.'  eigen collectie kussens, theedoeken, tassen, collectie stoffen, etc.  merken o.a. Hay, Marimekko, Typograph, Snowpuppe  adres Prins Frederikstraat 97, Den Haag website www.collectedbytas-ka.com/webshop

 

 

Zoeken:

Categorieën: