Bijzondere karpetten voor binnen en buiten

Gepubliceerd op feb 13, 2014 door Angela van Staalduinen

 

In de winter zorgt een karpet op de vloer voor een warme en comfortabele touch in je interieur. Het Italiaanse merk Paola Lenti heeft bijzondere exemplaren in de collectie waarbij de prachtige structuren en patronen meteen in het oog springen. Paola Lenti werkt met tegenstellingen: verleden en heden, interieur en exterieur, traditie en technology.


Toccando l'invisibile is een handgetuft karpet van Nieuw Zeelandse wol met een patroon dat doet denken aan het reliëf van braille. Het Spin karpet is gemaakt van rond wollen koord, verkrijgbaar in diverse kleuren. Het koord is opgerold en met de hand gestikt om spiralen en gestileerde blaadjes te creëren. Een precies handwerk. Ook Loom is volledig handgemaakt van zwarte Teflon ringen, met plat koord aan elkaar gevlochten. Dit karpet is geschikt voor buiten, maar door zijn transparante karakter ook prachtig als wandtapijt!

 

 

Het Ros(a)e karpet lijkt bezaaid met confetti. De bolletjes zijn met de hand uit de wol gekarfd en worden aangebracht in dezelfde kleur als de achtergrond of in maximaal drie accentkleuren. Tot slot het buitenkarpet Giardino; een klassiek borduurpatroon van plat koord op een open netstructuur. Te mooi om alleen maar buiten te gebruiken, vinden wij.

Verkoopinformatie Paola Lenti via XfactorAgencies.

Zoeken:

Categorieën: