Bijzondere foto's voor aan de muur

Gepubliceerd op jan 30, 2014 door Suzanne Paap

 

Op zoek naar iets bijzonders voor aan de muur, passend bij je nieuwe interieur? Amsterdam is sinds januari 2014 een galerie rijker: LUMAS. De galerie is gevestigd in de Van Baerlestraat 8, op een steenworp afstand van het Vondelpark en het Museumplein.


LUMAS biedt in 27 galeries wereldwijd kunstzinnige fotografie en werken van museumkwaliteit tegen betaalbare prijzen. Meer dan 1.400 werken van 160 gevestigde kunstenaars en verscheidene veelbelovende nieuwkomers bieden een uitgebreid inzicht in de moderne kunst- en designwereld. De werken zijn als handgesigneerde originele foto’s en kunstwerken in gelimiteerde edities beschikbaar van meestal 75 tot 150 exemplaren.

Foto links: Billy und Hells, foto midden: Heinrich Heidersberger, foto rechts: Man Ray (alle afbeeldingen via Lumas)

 

 

Mocht je binnenkort een bezoek brengen aan Amsterdam, loop dan ook eens binnen bij Galerie Eduard Planting. Van 11 januari t/m 8 maart 2014 is hier de expositie “Arte e Eleganza" van de Italiaanse modefotograaf Gian Paolo Barbieri te zien. Speciaal voor deze expositie presenteert Barbieri een selectie klassieke portretten van stijlvolle en elegante vrouwen, waaronder internationale iconen als Audrey Hepburn, Sophia Loren en Monica Bellucci. Galerie Eduard Planting staat ook op de Raw Art Fair van 5 t/m 9 februari 2014 in Rotterdam.

 

Tot slot nog een unieke samenwerking van Hema en het Nederlands Fotomuseum. Het museum in Rotterdam beheert archieven van ruim 130 Nederlandse fotografen en heeft hiermee meer dan 100 jaar Nederlandse (fotografie) geschiedenis in huis. Speciaal voor Hema is er een selectie gemaakt uit foto’s van bekende en minder bekende fotografen. Deze foto’s worden gedrukt op hoogwaardig, UV bestendig canvasdoek en opgespannen op een professioneel houten raam dat zo aan de muur gehangen kan worden. De kunstwerken zijn online te bestellen bij Hema. Een exclusieve en betaalbare wanddecoratie!

Foto links: afbeelding via Fotomuseum, foto rechts: Gian Paolo Barbieri via Galerie Eduard Planting

Zoeken:

Categorieën: