Woonstudio 033 spot: Manos in Stockholm

Gepubliceerd op dec 11, 2013 door Woonstudio 033

 

Tijdens ons bezoek aan Stockholm hebben we veel inspirerende winkels gespot waar handwerk en design elkaar ontmoeten. Eén van deze ontdekkingen is Manos in SOFO, de creatieve hotspot in Södermalm.


Drijvende kracht achter Manos is keramiste Karin Eriksson, die niet alleen haar eigen keramiek in haar winkel verkoopt, maar ook producten van andere ontwerpers die ze zelf selecteert. De eclectische collectie maakt van Manos een heel persoonlijk visitekaartje van haar eigen smaak, waar Karin graag met klanten over in gesprek gaat. Haar voorkeur gaat uit naar producten van natuurlijke materialen, zoals textiel, hout, klei, zilver, papier… Liefst uniek en handgemaakt.

 

 

Karin geeft workshops Keramiek in haar atelier; een prachtige, lichte ruimte die verbonden is met de winkel en over de achtertuin met Magnolia uitkijkt. Haar eigen werk kenmerkt zich door eenvoudige vormen waarbij de bewerking van de klei een fragiel, tactiel en soms zelfs transparant resultaat oplevert. Ook verwerkt Karin regelmatig illustraties op haar keramiek, zoals de porseleinen stenen met insecten en vlinders. Het proces van het maken van haar producten is op een bijzondere manier vastgelegd in een korte film door Homegrown Swedes. Benieuwd naar de wondere wereld van Karin? Bekijk de film hier.

Zoeken:

Categorieën: