Angela's favorieten tijdens de Dutch Design Week

Gepubliceerd op nov 2, 2013 door Angela van Staalduinen

Rene Siebum / WardrobeSteven Banken / Copper LampVincent Bos / Garden Elements

 

In het designcomplex van Piet Hein Eek was ik erg gecharmeerd van de expositie van Rene Siebum. Zijn "Wardrobe" bestaat uit houten blokjes die samen een wandsculptuur vormen. Doordat de elementen draaibaar zijn, ontstaat een flexibele garderobe. Rene exposeerde samen met Steven Banken, waarvan ik de "Copper Lamp" meteen op mijn wishlist heb gezet... In het Klokgebouw op Strijp S kwam ik de sympathieke ontwerpen van Vincent Bos tegen. Met zijn modulaire systeem "Garden Elements" stel je je eigen unieke tuinelement samen. Een prachtige constructie van eikenhout, porselein en gepoedercoat staal. Deze collectie is ontworpen om de natuur terug te brengen naar de stedelijke mens. Geef de vogels weer een plek in de stad!


Fenna Oosterhoff / TafellampTonone Bolt Lamp

 

Ook weer veel mooie nieuwe lampen gespot op de DDW. Fenna Oosterhoff werkt graag met strakke lijnen en scherpe vormen en voegt daar tactiliteit aan toe. Haar handgemaakte tafellampen van zwart keramiek en opaal glas vond ik heel bijzonder.

Industriële lampenserie "Bolt" van designteam Tonone laat een passie zien voor traditionele mechanica en ambachtelijk gereedschap. Het scharniermechanisme wordt versteld met behulp van een vleugelmoer, die tevens visueel deel uitmaakt van het product. Deze uitgebreide serie met tafellampen, wandlampen, plafondlampen en staande lampen ga ik zeker onthouden voor eigen projecten!

Zoeken:

Categorieën: